Herman Erbé - optredens

band


Herman is te zien:

Niet de meest actuele of complete agenda, maar een paar optredens die openbaar zijn en binnenkort:
 • 26 januari : Vrienden van vroeger .. en nu
  In 2013 werd het overlijden van Lennaert Nijgh herdacht in Haarlem met veel muziek van o.a. vrienden en bekenden van Lennaert, waaronder Herman.
  In 2014 een vervolg in de vorm van een aantal concerten, te beginnen met een van Herman, Tony Roos, Elly en Rikkert: op de verjaardag van Lennaert. lennaert
 • 2 februari : Benefiet voor Co Vergouwen.
  co keys
  Zo staat je bus met instrumenten voor de deur, op de oprit. En zo ben je alles kwijt! Dat overkwam toetsenist Co Vergouwen onlangs en nu kan hij je alles vertellen over verzekeren en wat je dan allemaal niet vergoed krijgt. Zo is hij o.a. zwaar getroffen door het verlies van zijn keyboards. Dus organiseren zijn muzikale vrienden een benefiet, op zondagmiddag 2 februari vanaf 14.00 uur in Gebouw T te Bergen op Zoom.
 • 9 februari : C_URB in Arum.
  Optreden van jazztrio C_URB met gasten uit Friesland - Hubert Heeringa en Herman Erbé. Elders op deze site is daarover meer informatie te vinden. Aanvang 15.30 en entree 5 euro.

Herman was te zien bij:

matenvanmaas


De Maten van Maas Live is een pop/rock /nederpop muziekshow.

Het vaste team bestaat uit Manuela Kemp, zangeressen de Bombita's en een grote band.

Met o.a. Herman Erbé, Ben Saunders, Dean Saunders, Ellen ten Damme, Margriet Eshuijs, Mick Wilson (10cc) , Mieke Stemerdink, Nol Havens 

Broadway, theaterfestival op Texel

broadway

Broadway is een bijzonder festival. Het wordt elke 2 jaar georganiseerd in het dorpje Den Hoorn, op Texel. De schuren en woonkamers van het dorp veranderen in mini-theaters waar een grote groep muzikanten, cabaretiers, stand-up comediants, toneelgroepen, bands en schrijvers optreden. Elke voorstelling duurt ongeveer een half uur, en je ziet of speelt er 4 per avond. Daarna verzamelt iedereen zich in theater/cafe Klif 12, waar op het podium een band speelt die wie maar wil zingen begeleidt.

De conventie van Achlum

herman erbe
Herman en Co waren erbij.
meer info

Herman Erbé & band

De band bestaat uit

 • Co Vergouwen - toetsen
 • David de Marez Oyens - bas
 • Mark Eshuis - slagwerk en percussie
 • Tim Langedijk - gitaren
band

Ze zijn terug

Ze deden mee aan een reunie tour met jaren '80 bands: Polle Eduard, Erik Mesie (van Toontje Lager), Kadanz en een aantal andere bands maar na een geslaagde try out in Zoetermeer ging de stekker uit het project.

Zoenen van chocola - CD presentatie

hoes

voor de gelegenheid werd de band uitgebreid met 3 zangeressen:
op de foto vlnr Suzanne, Annegien en Charlotte met daarachter een deel van de band

band

 

Ook Utrecht, Edam, Enkhuizen, Amsterdam en Haarlem kregen een voorproefje van de CD in 2009.

De band zal volgend seizoen ook te zien zijn met een programma gebouwd rond het repertoire van de CD.

Meer over Zoenen van Chocola op de pagina met informatie en fragmenten

Erbé & Co

Herman_Co

Als duo treden Herman Erbé en Co Vergouwen op in kleinere zalen, en zelfs in huiskamers.

Met Martine Grünwald en een speciaal samengestelde band maakten de heren een serie schoolvoorstellingen: TUSSEN DE STERREN. Jaarlijks wordt het programma aangepast voor een korte serie voorstellingen die bol staan van de popmuziek en haar geschiedenis.

Ze draaien hun hand niet om voor een speciale voorstelling, maakten voor een optreden op camping Perkpolder een actielied en kregen een band met Nynke Laverman, Terschelling's Hessel en 4 blazers op de been voor het actielied tegen de afvaloven in Harlingen - bekijk de clip.

De internaten voor Hervormde schippersjeugd gaven Erbé & Co opdracht voor het produceren van hun jubileumlied en het presenteren daarvan in een circustent. Voor Herman met zijn jarenlange ervaring in kleine en grote zalen (van folkclubs tot de Rotterdamse Kuip) en voor Co die alles overal kan spelen is het maken van een programma op maat of een speciaal lied geen probleem.

Herman Erbe en Co Vergouwen waren present op festival de Conventie van Achlum.

Erbé solo

Natuurlijk treedt Herman ook af en toe solo op, net als in het begin. Hij begeleidt zichzelf dan op gitaar en brengt een selectie uit de liedjes die hij in de loop der jaren schreef. Of in goed Nederlands: zijn eigen singer/songwriter repertoire.

meer