Zondagmiddagvoorstellingen in Herberg De Gekroonde Leeuw

Sinds 2003 nodigen we af en toe vrienden/collega's uit om te komen spelen in Arum.
Bedoeling is artiesten en publiek een middag te bezorgen die ze niet snel vergeten. Of een avond, omdat dat nu eenmaal soms beter uitkomt.

9 februari 2014: C_URB

Geert Schuurman maakte onderstaande foto's:Curb

In het decor van 'De Ferflokten" (voorstelling van het Frysk Selskip Arum) het trio C_urb, van rechts naar links: Mark Eshuis, David de Marez Oyens, Co Vergouwen.

C_urb met Hubert

Na een paar nummers aangevuld met Hubert Heeringa op saxofoon

Hubert

Herman en Curb

.. rond de pauze aangevuld met Herman Erbe

Curb Jazzwert

finale met C_URB en Jazzwert, het workshoporkest

Frans Nijman

met Frans

Jaqueline

en Jaqueline

Bob Driessen

onder leiding van Bob Driessen

Herman

Een feestje - je had erbij moeten zijn!

13

C_urb is een eigentijds trio, bestaande uit

  • Co Vergouwen op piano en synths
  • David de Marez Oyens op elektrische bas
  • Mark Eshuis op drums en percussie
Opgericht in het voorjaar van 2007, na al zes jaar intensief in verschillende bezettingen met elkaar te hebben gespeeld, laat C_urb jazz, latin, hedendaagse popmuziek en klassieke muziek met elkaar fuseren.
Soms melancholiek, soms satirisch en brutaal, maar altijd spannend en dynamisch.
De instrumenten smelten samen tot één bruisend geheel zonder hun identiteit te verliezen. De eigen composities worden gedragen door zeer uiteenlopende arrangementen, waarin improvisatie een grote rol speelt. De openheid die de triobezetting biedt wordt verrassend veelzijdig benut, waardoor elk stuk zijn eigen klankkleur krijgt.
C_urb staat voor een splinternieuw geluid, gedragen door drie rasmuzikanten, die hun temperament maar nauwelijks kunnen bedwingen!

curb_herman

Mark, David en Co speelden o.a. met Herman Erbé op de CD Zoenen van Chocola.
Herman zal dan ook een aantal nummers met ze meespelen.
Ook Hubert Heeringa is van de partij. Hubert Heeringa is ruim 25 jaar werkzaam als multi-instrumentalist, bij o.a. Jenny Arean, Ten Sharp, Motel Westcoast. Naast het begeleiden van artiesten uit binnen- en buitenland werkte hij mee aan diverse theater- en televisieprogramma’s.
Ook is hij te horen op vele cd’s (waaronder die van Herman) en schreef hij arrangementen voor diverse producties en artiesten.

hubert

Een bijzonder muzikaal gezelschap dus, en ter afsluiting zal het workshoporkest (Jazzwert) uit de regio dat al enige jaren onder leiding van Bob Driessen samen speelt een paar stukken met hen samen spelen.
Altijd al met anderen willen spelen maar de stap nog steeds niet gezet? Download je partij, oefen thuis en kom met je instrument naar het concert. Dan kun je daar alsnog besluiten je toeter in de koffer te laten, of ... lekker mee te doen!

Partijen: (ter download voor wie mee wil spelen)

Aanvang 15.30 uur, zaal open 15.00
Entree is 5 euro.
Graag reserveren via het formulier.

Deze 13 optredens zijn inmiddels geweest:

19 juni 2009: CD presentatie Zoenen van Chocola

De nieuwste CD van Herman Erbé wordt gepresenteerd met Co Vergouwen, Mark Eshuis, Tim Langedijk en David de Marez Oyens.

hoes zoenen

23 maart 2008: Herman Erbé & Co Vergouwen met slagwerker Mark Eshuis

Herman heeft zijn gitaar weer ter hand genomen, schrijft elke dag een nieuw lied en is daarmee weer helemaal terug bij hoe hij ooit begon: liedjes maken of in goed engels: singer/songwriter. Vroeger al niet echt in een hokje te stoppen al leek het erg op folk, soms het Circus Custers publiek in verwarring brengend met net iets minder hapklare liedjes, dan weer een hoogst ongewone dijenkletser - die variatie in zijn werk zal nooit verdwijnen. Herman blijft wie hij is: een zanger met een bijzondere stem die veel onderwerpen verwerkt in eingenwijze liedjes. Van blues tot folk, luchtig tot ontroerend en ook nog alles daartussen.

Co Vergouwen is de toetsenist van de Margriet Eshuisband. Daarnaast schrijft, componeert en produceert hij muziek, geeft les en maakt deel uit van een aantal gelegenheidsformaties waaronder een band met Herman en zangeres Martine Grunwald. Op 1e paasdag spelen ze samen een selectie uit de programma's die ze maakten, en een voorproefje van het nieuwe project van Herman: de OLSC (ouwe lullen social club). Het OLSC repertoire bestaat uit bekende stukken van anderen (Dr. Hook, Bob Dylan) die door Herman hertaald zijn. Herkenbare melodieen met nieuwe teksten dus. Onlangs speelden ze samen in Haarlem en de Waag puilde uit - alle reden om in Arum voor een even spetterende en afwisselende middag te zorgen.

Slagwerker Mark Eshuis werkt met Co samen in de Margriet Eshuisband, verzorgt het slagwerk op de nieuwe Cd van Herman en zal ook zondagmiddag 23 maart meespelen.

Lees hier het verslag van deze middag in het Bolswards Nieuwsblad.

4 november 2007: FUNGUS

Fred Piek, Louis Debij en Sido Martens komen naar Arum.
Sido Martens speelt recent werk. Onlangs verscheen zijn nieuwe CD: OPEN. Hierover schreef de Country Gazette: 'muziek zonder opsmuk met mooie poetische teksten waarmee hij met zijn geheel eigen stijl en sfeer kan wedijveren met de grote jongens van het betere Nederlandstalige lied. Je kunt Open ongehoord aanschaffen.'

13

Fred Piek en Louis Debij maakten een tijdje geleden de voorstelling DE DRUMMER EN DE ZANGER en spelen in Arum een set samen.
De pers over die voorstelling: “Fred Piek beschikt over een markant stemgeluid, is een begenadigd fingerpicker op de gitaar en dat maakt hem tot een entertainer die geen minuut verveelt”
HEERENVEENSE COURANT “…en ‘de grijze eminentie’ van de jazz, Louis Debij, de virtuoze maar ook meest muzikale van alle drummers, die een hele – fabelachtige - solo lang zacht kan spelen.
DELFTSE COURANT

Samen spelen ze nummers van Fungus.
In 1974 is Fungus de eerste band die Nederlandse volksmuziek en folkrock samenbrengt. De band bestond toen uit Koos Pakvis op basgitaar, Fred Piek leadzang en akoustische gitaar, Kees Maat op accordeon en keyboard, en Sido Martens op elektrische gitaar en mandoline. Van het debuutalbum worden in 1974 circa 18.000 exemplaren verkocht. Louis Debij werkte als studiodrummer mee aan het debuutalbum.
De band was zeer succesvol en Kaapren Varen een echte hit. Ruim 30 jaar later staan zanger, gitarist en drummer weer samen en met veel plezier op de planken.

4 Maart 2007: Joost Belinfante en Jaap van Beusekom

De heren spelen al samen sinds ze ooit met CCC inc. grote bekendheid verwierven, in de jaren '60 en '70.
Beide heren draaien al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw mee in vele kleurrijke bands van Nederlandse bodem. Ze speelden samen in CCC inc., een zeer succesvolle fok - armericana band en als duo. Joost ververste zijn grote roem sinds hij in zijn Doe Maar- tijd het lied "Nederwiet" schreef.
Beide zijn multi instrumentalist en inmiddels naast muzikant directeur (Jaap, van het Popinstituut) en kunstenaar (Joost).

Na het uiteenvallen van CCC inc.zette Jaap de stichting popmuziek Nederland op. Deze stichting, gevestigd in het oude gebouw van Fantasio, Amsterdam, verdeelt de subsidies die er voor popmuziek zijn en verzamelt en beheert het archief van alles wat de Nederlandse popmuziek betreft.
Buiten deze functie en de incidentele optredens met Joost en met de CCCinc speelde Jaap o. a. met the Nits, Ischa Meijer, Jenny Arian, Arling & Cameron, Denvis, Norris, Freek de Jonge, Elly en Rikkert, Ernst Jansz en Joep Pelt.
Joost Belinfante speelde in The Slumberland Band, vormde een duo met Joost Nuissl (jjoooosstt), leidde het trio 3 Heren, speelde enige tijd in Doe Maar, maar ook bij Fay Lovski, Henny Vrienten, Jan Rot, Jiskefet, Rowwen Hèze, Wim de Bie en Ernst Jansz.
Daarnaast legde zich toe op muziektheater bij o.a. The Magnificent Seven, Orkater, Onafhankelijk Toneel, Ro theater en Theater van het Oosten.
Het repertoire dat Joost & Jaap nu spelen bestaat uit eigen Nederlandstalige liedjes en Amerikaanse traditionals.
Joost bespeelt de gitaar, de mandoline, de fiddle, de mondharmonica. Jaap speelt banjo, gitaar en autoharp.

5 november 2006: Annie & de cowboys

Marjolein Meijers (Annie) was bijna 2 jaar geleden ook al eens onze gast, met Walter en Onno Kuipers.. Lees hier het verslag van dat optreden in de bovenzaal van de Gekroonde Leeuw. Na die middag volgde nog een seizoen Berini's, 2 series optredens met Jan Rot (An & Jan), en vooral veel plezier maken met muziek maken, onder andere met deze fantastische band. Bezetting: Annie - bas, gitaar en zang: da's Marjolein Meijers - ook wel bekend als Annie Berini.

13

Sinds die zijn opgehouden te bestaan (eind seizoen 2005 - 2006) gaat ze verder als de helft van An & Jan (met Jan Rot) maar vooral met haar nieuwe (heel erg leuke) projecten: begin 2007 speelt ze haar voorstelling SOLEX in kleine theaters en daarnaast is er deze klasse-band die cowboy liedjes en nog veel meer speelt. De gasten die ze er bij heeft gehaald kunnen ieder voor zich een voorstelling spelen. Haar cowboys zijn:

  • Fred Piek - gitaar en zang
  • Cok van Vuuren - gitaar en dobro/slide-gitaar
  • Johan Lammers - banjo en dobro/slide-gitaar
  • Walter Kuipers - zang, viool/fiddle en mandoline
  • Onno Kuipers - accordeon en trekzak
site van Annie en de Cowboys - met veel informatie!

20 februari 2005: Paul Millns

Hij was er al eerder, 2 jaar geleden. Ondertussen heeft hij een prachtige nieuwe CD (When love comes calling) opgenomen, die bij de BBC werd uitgeroepen tot CD van de week. Ook verscheen een CD met ouder repertoire (Stories I could tell), opnieuw opgenomen voor wie geen pick up meer heeft. Paul Millns treedt maar zelden in Nederland op. Wie een reis naar een optreden van Paul in Duitsland of Engeland te ver vindt kan dus maar beter de kans grijpen hem op zondagmiddag 20 februari om 16.00 uur in Arum te zien en te horen. 'If there is any justice in the musical world, he would be filling the biggest halls in the land.' ( THE SCOTSMAN). Op de site van Paul kun je korte fragmenten beluisteren.

14 november 2004 : Annie Berini met de broers Onno en Walter Kuipers

Een bijzonder optreden van 3 geniale muzikanten. Annie (van de Berini's, maar eigenlijk heet ze Marjolein Meijers) speelt o.a. gitaar en bas, Walter en Onno beheersen beide meerdere instrumenten, waaronder trekzak, mandoline, gitaar, viool en nog veel meer.

18 april 2004: Circus Koster (afscheidsconcert)

Herman Erbé maakte jaren deel uit van Circus Custers. Hun liedjes Verliefd en Monica zijn nu nog regelmatig op de radio te beluisteren. In 1996 hield Circus Custers op te bestaan. Om tegemoet te komen aan de mensen die toch nog graag eens repertoire van Circus Custers zouden willen horen komt er een zeer speciaal concert: Circus Koster. Herman zal samen met cabaretier Bert Koster (indertijd technicus van Circus Custers en al eerder gast van Herman in de bovenzaal) een aantal bekende en minder bekende nummers ten gehore brengen. Johan Hoogeboom (toetsenist en liedjesschrijver ) zal ongetwijfeld enkele van zijn eigen nummers brengen, hij schrijft er elke week minstens één voor de radio en omdat hij zowel Herman als Bert af en toe vraagt die nummers van hem te zingen zullen er vanmiddag ook een paar te horen zijn. Met band, bestaande uit: Johan Hoogeboom (toetsen en zang), André Hoekstra (slagwerk), Walter Kuipers (viool en mandoline), Ben Brouwers (gitaar) en Frank Schaafsma (bas), met medewerking van Jan Zethof (techniek en saxofoon). Het eerste concert van deze bijzondere bezetting zal ook gelijk het laatste zijn, dus kom kijken.

22 februari 2004: Vals Plat

Het akoestische trio Vals Plat bestaat al jaren en staat op het punt de bekendheid te verwerven die het verdient. Instrumenten en thema's uit Amerikaanse en Europese volksmuziek worden door de drie heren ingezet voor een overtuigend en fris Nederlands geluid. Originele nederlandstalige teksten schetsen met een milde ironie de onzekerheden van het dagelijks geploeter en worden begeleid door speelse capriolen op snaarinstrumenten en heldere samenzang.

vals plat

Vals Plat bestaat uit drie doorgewinterde muzikanten.
Multi instrumentalist Izak Boom speelde gitaar, banjo en mandoline bij theaterduo de Berini's, bij gitarist Harry Sacksioni, bij de troubadours Peter Blanker en Ibo Bakker en bij levende poplegende Kaz Lux. Ook valt hij wel eens in voor de pianist in de band van Herman: vandaar dat hij nu met zijn trio te gast is in de bovenzaal.
Jeroen Jongsma duikt op alle rootsmuziek waar zijn mandoline getolereerd wordt. Hij speelde met Moorlag's Maintainers (jive) the Watchman (city folk) en the Ranch Girls (50's country, hillbilly & western swing) en maakte liedjes en muziek voor een aantal televisie programma's.
Henrik Holm (contrabas) is specialist in Europese volksmuziek. Van plaats en tijdloze zigeunerjazz (Hot Club d'Utrecht), Balkan (Novi Gospodar), Griekenland (Jannis Saoulis), Vlaanderen/Nederland (Fred Piek) tot het spectaculaire koperblazersensemble Waarschuwing voor de Scheepvaart, waar hij tuba speelt.
De muziek van Trio Vals Plat doet soms denken aan die van de Amazing Stroopwafels (hun stemmen kleuren ook zo prachtig), dan weer aan Cornelis Vreeswijk. Maar bovenal virtuoos en bijzonder leuk.

2 november 2003: Hessel van der Wal

De eerste gast van Friese bodem zingt chansons. In het Fries, maar ook in het Nederlands en Frans. Hij wordt begeleidt door pianist Ed Boekee, die o.a. ook speelt in Zijlstra- de band van Jeroen Zijlstra. Ed heeft een aantal seizoenen meegewerkt aan het KRO televisieprogramma De Notenclub. Het optreden in de bovenzaal van De Gekroonde Leeuw zal vooral bestaan uit nummers die Hessel schreef in het Fries en het Nederlands, aangevuld met Franse chansons van o.a. Jaques Brel. Een friestalige CD(Sa) verscheen een aantal jaren geleden, vorig jaar bracht hij onder de titel 'Onbedekt' een nederlandstalige uit. En binnenkort verschijnt zijn nieuwe CD Jaques.
Herman leerde Hessel kennen op Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland.

6 september 2003: Bert Koster en Hakim

Bert Koster was al voor de stand-up comedy een begrip werd bekend bij velen als bijzonder scherp en grappig kankeraar. Eerst aan de bar in zijn stamkroeg, maar al snel op de cabaretpodia. Gewapend met een thermoskan vol bier en stinkende sigaren stort hij zijn ergernissen en mislukkingen op aanstekelijke wijze over zijn publiek uit. Hakim is vooral bekend van zijn kinderoptredens, in het theater en op televisie, maar komt dit seizoen voor het eerst uit met een theaterprogramma voor volwassenen, getiteld: Mohamlet. In Mohamlet laat hij zien dat hij als geen ander kan improviseren en reageren. Met onder meer een cursus mondiaal trommelen en veel grappen over Nederlanders en buitenlandse Nederlanders, weet hij moeiteloos en vanaf het allereerste moment de hele zaal voor zich te winnen. Herman Erbé verzorgt de introductie en zingt tussen de cabaretiers door.

6 april 2003: Johan Hoogeboom en Herman Erbé

Johan Hoogeboom is cabaretier en liedjesmaker. Wekelijks is een nieuw lied te beluisteren in het Avro radioprogramma Andermans Veren van Kick van der Veer. In het theater speelt hij zijn eigen programma en in oktober 2002 kwam van hem de CD HiHaHoogeboom uit. Daarnaast speelt hij toetsen in Herrie, de band van Herman. Ze maakten enige jaren geleden samen een programma met cabaret en muziek en zullen vanmiddag apart en samen voor een gevarieerd repertoire zorgen.

8 februari 2003: Paul Millns

13

Paul woont in Engeland maar steekt regelmatig het Kanaal over om op het Europese vasteland te spelen. Soms met zijn band, soms solo. Naar Arum komt hij alleen, hij zingt eigen teksten en begeleidt zichzelf daarbij op de vleugel. Daarna reist hij door naar Duitsland waar hij grote populariteit geniet. Herman kent Paul al jaren en wie zo'n 20 jaar geleden kampeerde op Stortemelk - Vlieland kan zich hem waarschijnlijk ook nog wel herinneren. Een Engelse krant schreef over een optreden van Paul: A singer- pianist- composer to make Elton John shiver in his shoes - a fusion of jazz and blues, a voice burning with emotion.

De bovenzaal van Herberg De Gekroonde Leeuw in Arum is bijzonder sfeervol en heeft inmiddels bewezen een meer dan aangename locatie te zijn voor zowel artiesten als publiek.

Meer